Saturday, January 5, 2013

Πόσο "θύμα" είναι ο Καμίνης;

Στην χθεσινή του εμφάνισή, σε ένα από τα πιο άθλια δελτία ειδήσεων που έκανε ποτέ το Mega, ο αξιότιμος Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε σε δύο πρόσφατα επεισόδια προπηλακισμού εις βάρος του.

Η αφήγηση του κυρίου Καμίνη θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον. Ιδίως στο σημείο που αναφέρθηκε στην επαφή του με κάποιο πρόσωπο από το περιβάλλον της Βίλας Αμαλίας και την ήρεμη συζήτηση που είχαν σχετικά με την τύχη του χώρου και την πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων γύρω από την χρήση του κτηρίου.

Αυτό που απέκρυψε όμως ο κύριος Καμίνης είναι ότι το πρωί της εισβολής στην Βίλα Αμαλίας η μικρή ομάδα των αλληλέγγυων που τον επισκέφτηκε στο γραφείο του για να καταγγείλει το γεγονός όχι μόνο "έφαγε πόρτα", αλλά και προσήχθη στην ΓΑΔΑ ενώ τίποτα το παράνομο δεν είχε διαπράξει, αφού στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Για του λόγου το αληθές:

Στις 20/12/2012, στις 7 το πρωί αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην κατάληψη Βίλλα Αμαλίας. Πρόσχημα γι’ αυτή την κατασταλτική επίδειξη δύναμης αποτέλεσε “ανώνυμη καταγγελία”.

8 σύντροφοι και συντρόφισσες που βρίσκονταν στην κατάληψη μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Αλληλέγγυοι σύντροφοι που κατευθύνονταν στην περιοχή προσήχθησαν επίσης από τις μηχανοκίνητες δυνάμεις καταστολής, όπως επίσης προσαγωγές συντρόφων και συντροφισσών πραγματοποιήθηκαν και στο δημαρχείο Αθηναίων όπου βρέθηκαν για να παρέμβουν στο δήμαρχο της καταστολής Καμίνη.



Και για τα ρούχα στα σκουπίδια ακόμα δεν έχω ακούσει τίποτα...

No comments: